Menu for baltic salmon

with Ei kommentteja

Kesäkuun viimeisellä viikolla oli tarkoitus kalastaa Tornionjokea Pellon korkeudella mutta suunnitelmat muuttuivat ja reissu peruuntui. Tuota viikkoa varten olin sitonut putkiperhoja reilun määrän ja valikoima kattoikin paljon erilaisia värejä, kokoja ja painotuksia.
Kokonaisuudesta valikoitui viiden perhon menu Itämeren lohta varten. Siis lohelle viiden ruokalajin brunssi ainesosineen.

Jokainen perho nauttii suurta luottamusta ja on kalastajien keskuudessa erittäin tunnettuja syömähampaita

Muutaman unettoman yön jälkeen kalenteriin alkoi hahmottua uusi aika lohikarkeloille. Kalastusajaksi on tulossa kuukausi alkuperäistä aikaa myöhäisempi ajankohta ja kalastuspäiviä kaksi vähemmän mitä ensin oli suunnitelmissa. Mutta toisinaan asiat eivät mene niin kuin on suunnitellut ja silloin täytyy mukautua vallitsevaan tilanteeseen.
Tätä kirjoittaessa viimeistä lupaa, siis sen reissun viimeistä lupaa, joka peruuntui, olisi jäljellä 10 minuuttia. Tämä kevät on ollut myöhäinen ja kesän lohennousu on myös Tornionjoella parisen viikkoa myöhässä. Kalan saanti olisi ollut todella suuren työn takana. Ajankohdalta uusi aika on hieman mysteeri. En ole koskaan kalastanut lohta heinäkuun lopussa ja aika näyttää kuinka paljon joutuu muokkaamaan tuttua kalastustyyliä ja perhovalintoja oudon ajankohdan mukaan. Joessa on tuolloin jo paljon asentokaloja ja kaloja, jotka ovat viettäneet lähes kuukauden joessa, toki sinne nousee vielä tuolloinkin tuoretta kalaa.

Toinen kutkuttava tosiseikka on uusi vapa ja siimat. Uudeksi vavaksi hankin Vision Toolin ja siimoina käytän Guidelinen 4D sarjaa. Sen mitä tuolla kombolla olen pikaista testiä heittänyt niin nyt on heittomukavuus todella korkealla heittopituuksilla, joihin ei tarvitse käyttää juurikaan voimaa. Heitto lähtee lähes itsestään ja odotankin kalastusrupeamalta aika paljon.

Banana fly

 

Den Vanliga

 

Green Highlander

 

Willie Gun

Phatakorva

Follow Tuukka Degerman:

Kalastajana vuodesta 1987 - 4-vuotias. Perhokalastajana vuodesta 2008 - 24-vuotias

Latest posts from

Leave a Reply