Läsäkoski

with Ei kommentteja

Elokuun puolessa välissä koitti pitkään odotettu Läsäkosken kalastusviikonloppu. Lähdin reissuun Rauman seudun perhokalastajien kanssa, joista monesta on tullut jo hyvä ystävä tässä vuosien aikana kun on touhuiltu harrastuksen parissa yli seurarajojen. Kyyti paukahti pihaan perjantaina aamulla ja muutaman sananvaihdon jälkeen suuntasimme reissun päälle. Matkalla koukkasimme pakolliset ruokatarvikkeet ”ryöstömarketista”, jonka seinää kuitenkin koristi jonkin asteinen säästö/halpamarket kyltti. Kummallista vain kun asiaa ei voinut todeta kuitin loppusummasta. Noh, yhtäkaikki, pakko syödä viikonlopun aikana.

Majoituspaikan pihapiiri löytyi iltapäivällä kolmen paikkeilla. Majoitustiloina toimi Villa Taimen, jossa puitteet kalastajaa ajatellen olivat viimeisen päälle kunnossa. Aittarakennuksesta löytyi rodbar, kenkien kuivaustelineet lämpövastuksilla ja varsinainen luksustuote: kahluuhousujen kuivauspuhaltimet. Oli nimittäin luksusta pukea aamulla jalkaan lämpöiset ja kuivat kahluuhousut kun tähän mennessä on tottunut vain märkiin ja kosteisiin housuihin edellispäivien kalastuksien pohjalta.

Koskille suuntasimme varusteiden kokoamisen jälkeen. Vesitilanne näytti perjantaina todella lupaavalta. Vettä riitti streamerikalastukseen todella mukavasti eikä nymfikalastukseenkaan tarvinnut varustautua rasian painavimmilla perhoilla. Perjantaina kalastustunnit menivät pitkälti koskiin tutustuessa ja muutamia pieniä taimenia ja tärppejä lukuunottamatta ilta olikin hiljainen.

Päivän tomut oli mukava karistaa rantasaunassa ja saunan jälkeen maistuikin uni todella hyvin.
Lauantaina aloiteltiin jälleen kukonlaulun aikaan kalastukset. Aamupäivän aikana sormissa kävi kääntymässä kiitettävä määrä pienempiä taimenia mutta isommat antoivat vielä odottaa itseään. Iltapäivänä puolella alkoi myös isompia taimenia löytymään perhon päästä. Vesi laski todella nopeasti viikonlopun aikana ja perjantaina erinomaisesti onnistunut streamerkalastus ei enää sunnuntaina onnistunutkaan. Kun perhot vaihtoi streamereista nymfeiksi niin onnistumisia tuli jälleen. Tarkkaan kivien takusiin uitetut perhot toimivat parhaiten. Kaikkiaan erittäin mukavaa ja monipuolista kalastusta Läsällä.
Viikonlopun saldona porukkaan tipahteli isoimpana taimenena Lehtimäen Arin 57cm. Omassa haavissa suurimpana kalana kävi 40cm taimen, joka puri illan hämärtyessä fluorioranssilla kuulalla varustettuun pt-nymfiin. Parhaimmat tulokset viikonloppuna tulivat nymfeillä, jotka kivien takusiin tarjoiltuina maistuivat taimenille.

Huikeat puitteet majoituksen osalta, huikeat puitteet kalastajan varusteille, upea vesiluonto sekä monipuoliset ja vaihtelevasti virtaavat koski/virtapaikat tarjosivat hienoja elämyksiä. Rima on viihtymisessä todella korkealla Läsäkoskella! Suosittelen lämpimästi.

Follow Tuukka Degerman:

Kalastajana vuodesta 1987 - 4-vuotias. Perhokalastajana vuodesta 2008 - 24-vuotias

Latest posts from

Leave a Reply